Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în această seară, la Paris

Capitala Franței găzduiește în această seară ceremonia de deschidere a celei de-a 33-a ediții a Jocurilor Olimpice de Vară, eveniment ce promite să fie unul spectaculos. Pentru prima dată în istoria Jocurilor, ceremonia va avea loc pe fluviul Sena, traversând o distanță de șase kilometri prin centrul Parisului.

Parada fluvială, care va dura trei ore, va introduce națiunile participante, începând cu Grecia, într-o tradiție olimpică. Sportivii vor defila în 85 de bărci, purtând culorile delegațiilor lor, și vor trece pe lângă unele dintre cele mai cunoscute poduri și repere ale Parisului, oferind o sursă de inspirație pentru cetățenii francezi.

Pentru a asigura vizibilitatea evenimentului, aproximativ 80 de ecrane gigantice au fost instalate pentru cei 320 de mii de spectatori preconizați.

Citeste și:  Reportaj Recorder: Mitul eroului de la Nassiriya. Mărturiile generalilor italieni care au coordonat bătălia

Ionela și Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, vor purta drapelul la Ceremonia de Deschidere pentru Team România.

Evenimentul va fi animat de momente de muzică, dans, acrobații artistice, comedie și alte animații desfășurate pe apă, poduri și acoperișuri.

Ceremonia va începe de la ora 20.30, ora României, și va putea fi urmărită pe TVR 1 și pe Eurosport 1, dar și pe platforma de streaming Max.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august. Acestea vor fi urmate de Jocurile Paralimpice in perioada 29 august – 8 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.