Cetatea Făgărașului, accesibilă și nevăzătorilor! O machetă tactilă inaugurată în curtea interioară

În curtea interioară a Cetății Făgărașului a fost dată în folosință o machetă tactilă a acesteia. Cetatea Făgărașului, o emblemă națională și o construcție uimitoare, a devenit accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere. Macheta tactilă din bronz compozit reproduce în miniatură acest monument important.

Ce este o machetă tactilă? O machetă tactilă este o reprezentare tridimensională a unui obiect sau a unui spațiu, realizată special pentru a fi explorată prin atingere. Persoanele cu deficiențe de vedere pot folosi machetele tactile pentru a înțelege forma, textura și detaliile unui obiect sau a unui spațiu pe care nu îl pot vedea.

Obiectivul este finanțat prin programul de Bugetare Participativă. Valoarea contractului este de 99700 lei iar firma executantă este Patrimonic Internațional SRL.

Citeste și:  Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

Vă reamintim că o nouă ediție a programului de Bugetare Participativă este în plină desfășurare. Dacă aveți idei care pot deveni proiecte utile pentru cetățeni, vă invităm să vă înscrieți pe platforma: bp.primaria-fagaras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.