CFR impune restricții de viteză din cauza caniculei: Recomandări pentru călători

Traficul feroviar va continua în condiții speciale la nivel național, cu reducerea vitezei trenurilor, din cauza Codului roșu de temperaturi extreme de 42 de grade Celsius emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru aproape toată țara, informează Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

Conform sursei, reducerea vitezei de circulație este necesară pentru menținerea siguranței feroviare, informează Agerpres. „Reducerea vitezei trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe întreaga rețea feroviară, aflată sub incidența avertizărilor de temperaturi extreme de 42 de grade Celsius la umbră, este principala măsură de siguranță aplicată de toate administrațiile feroviare în astfel de situații. Măsura va fi menținută zilnic în intervalele orare în care temperatura șinelor va atinge 50 de grade Celsius, evoluția temperaturilor fiind permanent verificată de personalul celor 8 sucursale regionale de cale ferată”, se menționează în comunicat.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

CFR SA, prin personalul său, desfășoară revizii suplimentare pentru verificarea tehnică a liniilor și monitorizarea constantă a temperaturilor șinelor, pentru a adapta traficul în condiții de siguranță. Dispeceratele CFR comunică permanent cu operatorii de transport feroviar, care informează pasagerii despre condițiile de trafic. CFR SA recomandă călătorilor să verifice orele de sosire și plecare ale trenurilor și să consulte site-urile operatorilor pentru informații actualizate. Compania cere scuze pentru întârzierile inevitabile și asigură că reducerea vitezei este o măsură esențială pentru siguranța traficului în condiții extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.