China are un sfert dintre bolnavii de diabet ai lumii

China deține cel mai mare număr de persoane cu diabet la nivel global.

Potrivit Federației Internaționale de Diabet, în această țară există 140 de milioane de oameni care suferă de diabet. Dintre aceștia, aproximativ 40 de milioane depind de injecțiile cu insulină pe tot parcursul vieții.

Populația cu diabet zaharat din China este disproporționat de mare, potrivit lui Huang Yanzhong, expert în sănătate globală la Consiliul pentru Relații Externe. Într-un articol de anul trecut, el a subliniat că, deși China reprezintă 17,7% din populația mondială, populația diabetică a țării reprezintă un uimitor sfert din totalul global. Acest lucru pune o povară uriașă asupra cheltuielilor de sănătate ale guvernului.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească

Dacă noua terapie celulară dezvoltată de cercetătorii chinezi se dovedește eficientă, aceasta ar putea elibera pacienții de povara medicației cronice, îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții, și reduce considerabil cheltuielile cu asistența medicală, conform lui Kieffer. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv, sunt necesare studii suplimentare pe un număr mai mare de pacienți, bazate pe concluziile acestui studiu chinezesc. Această etapă esențială ar putea transforma radical gestionarea diabetului zaharat în China și în întreaga lume, oferind noi speranțe pentru milioane de pacienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.