Cine intră în țară după 20 decembrie trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerului

Formularul de localizare a pasagerilor va fi folosit, începând din 20 decembrie, și în România. Cel mai probabil, ținând cont de timpul scurt până la introducerea programată a formularului de localizare a pasagerilor, generarea acestuia se va putea face cu ajutorul unei aplicații dezvoltate deja de autoritățile Uniunii Europene, ce se numește EU PLF.

După cum a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă, cu ocazia apariției noilor măsuri, “aceste măsuri se vor aplica până pe 8 ianuarie 2022 și vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF). În prezent, acest formular se aplică în 14 țări europene.

De principiu, procedura de emitere e simplă și conține doar câțiva pași. Practic, cel ce va dori să intre în țară va trebui ca, înainte de a ajunge la graniță, să se înregistreze în aplicație (se face o singură dată), să completeze formularul, în urma acestei acțiuni primind un e-mail ce va conține un cod QR.

Odată ajuns la graniță, cel ce vrea să intre în România va trebui să prezinte reprezentanților autorităților codul pe care l-a primit, aceștia urmând să-l scaneze și să-l verifice.

În primul rând, la accesarea platformei informatice (link-ul de mai sus), cei interesați de emiterea unui formular de localizare a pasagerilor trebuie să aleagă țara în care se deplasează și mijlocul de transport folosit. Dacă țara în care urmează a se face deplasarea are propriul sistem de localizare a pasagerilor, platforma face redirecționarea către website-ul din țara respectivă.

După finalizarea înregistrării, călătorii trebuie să furnizeze o serie de informații legate de mijlocul de transport și detalii ale călătoriei, dar și informații personale, precum numele, prenumele, data nașterii, sexul, tipul și seria actului de identitate, numărul de telefon, adresa de e-mail, adresa permanentă, adresa temporară, țări vizitate anterior, parteneri de călătorie etc.

În funcție de soluția tehnică decisă, respectiv dezvoltarea unui sistem național de localizare a pasagerilor sau utilizarea celui dezvoltat deja la nivel european, autoritățile de la noi vor veni cu detalii privind formularul de localizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.