Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide de luni, 6 noiembrie, din cauza vremii neprielnice

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina se închide începând de luni, ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, informează vineri Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruşte a vântului, a posibilităţii apariţiei ceţii dense în orice moment al zilei şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800); DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)„, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-un comunicat.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

CNAIR precizează că, la altitudine, schimbarea condiţiilor meteorologice are o dinamică sporită ceea ce face ca siguranţa celor care tranzitează aceste drumuri montane să fie pusă în pericol de fenomenele meteorologice imprevizibile în această perioadă a anului.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România și traversează munții Parâng de la sud la nord, pe teritoriul județelor Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Tronsonul de altitudine Rânca-Obârșia Lotrului se închide de obicei în noiembrie, în funcție de condițiile meteo.

Transfăgărășan este a doua cea mai înaltă șosea din țară și străbate munții Făgăraș. Începe din localitatea Bascov, județul Argeș și se termină în apropierea localității Cârțișoara, județul Sibiu.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.