Cod galben de vânt la munte!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o atenţionare Cod galben de vânt puternic în sud-estul ţării şi la munte.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 februarie, ora 08:30 – 23 februarie, ora 14:00, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei şi local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55 – 60 km/h, iar pe litoral şi în Delta Dunării vor fi rafale de 65 – 70 km/h. Vântul va sufla tare şi în Carpaţii de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, unde se vor mai atinge 70- 80 km/h şi zăpada va fi spulberată.

Se vor afla sub Cod galben de vânt puternic judeţele Tulcea, Constanţa, Vrancea, Buzău şi Prahova.

Citeste și:  Cei mai mulţi români intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă

Sursa foto: meteoromania.ro

Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse şi pe arii restrânse, se vor semnala temporar şi în centrul şi estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45 – 50 km/h.

Meteorologii avertizează că vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, mai ales în regiunile nordice şi centrale, până în dimineaţa zilei de luni, 25 februarie.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenţionarea emisă sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.