Companiile mici și foarte mici din România au generat aproape jumătate din locurile de muncă disponibile în acest an

Potrivit unui comunicat de presă recent, aproape 7.500 de companii mici și foarte mici, cu maximum 50 de angajați, au scos în piață mai mult de 50.000 de joburi de la începutul anului și până în prezent. Aceste cifre reprezintă aproximativ jumătate din totalul locurilor de muncă postate de toți angajatorii, evidențiind astfel o activitate susținută în segmentul întreprinderilor de dimensiuni reduse.

Companiile din București, Ilfov, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Timișoara și Constanța au manifestat cea mai mare nevoie de candidați, iar profilul căutat cel mai frecvent este cel al candidaților entry-level (0-2 ani de experiență), urmat de cei mid-level (2-5 ani de experiență). De asemenea, interesul pentru candidați fără experiență și seniorii cu peste 5 ani de experiență este semnificativ, în timp ce managerii sunt mai puțin vizați de către aceste companii.

Un aspect notabil este gradul ridicat de transparență în ceea ce privește salariile, fiind menționate în peste 50% dintre anunțurile de angajare. Sectoarele care se evidențiază în acest sens sunt retailul, serviciile, turismul, transportul/logistica și call center/BPO.

De asemenea, companiile mici și foarte mici demonstrează o deschidere crescută către angajările part-time și pe bază de proiect, cu peste jumătate dintre locurile de muncă part-time și 75% dintre proiectele de lucru pe termen scurt fiind oferite de către aceste întreprinderi.

Conform datelor oficiale, la începutul lunii mai, numărul microîntreprinderilor active în România era de 413.466 firme. Pe platforma eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt în prezent disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.