Comunitatea Declic: „Vrem o lege anti-viol care să protejeze copiii!”

O petiție prin care se cere parlamentarilor să dea urgent o lege care să prevadă o limită de vârstă sub care agresiunea sexuală să nu mai poată fi încadrată ca act consimțit, a fost lansată, recent, de Comunitatea Declic.ro. Din cauza legii, agresorii scapă cu pedepse mici, 70% dintre ei recidivează. Iar la fiecare 6 ore, un minor este abuzat sexual în România.

Petiția poate fi semnată AICI.

„Noi, semnatarii acestei petiții, vă cerem să modificați legea care permite confuzii între infracțiunile de viol și act sexual cu un minor. A devenit o practică în justiție ca abuzurile sexuale asupra minorilor să fie încadrate ca acte sexuale întreținute cu consimțământul victimelor. Chiar și când copiii au 9-10 ani. Este strigător la cer! Soluția este să dați o lege clară, care să prevadă ca orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol. Astfel, agresorii de copii nu mai au nicio șansă să fie încadrați la infracțiunea de act sexual cu un minor și să scape cu pedepse cu suspendare”, transmit inițiatorii petiției.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

De ce este important?

În România, un violator adult care face victime în rândul copiilor este foarte greu de condamnat. O arată practica judiciară din ultimii ani. Procurorii și judecătorii fac confuzii graveși consideră că violul a fost, de fapt, un act sexual consimțit. Numeroase hotărâri penale sunt favorabile agresorilor, din cauză că magistrații consideră că fete de 10 sau 12 ani pot întreține acte sexuale consimțite cu bărbați care au de trei, patru sau chiar cinci ori vârsta lor. [1] 

Deși România a fost condamnată la CEDO din cauza gravelor confuzii pe care le fac magistrații, încă se dau astfel de decizii halucinante. Chiar dacă rata de recidivă este de 70% în cazul agresorilor sexuali de copii, mulți abuzatori nu ajung niciodată în fața unui judecător sau scapă cu pedepse cu suspendare. Iar încadrările juridice și condamnările blânde riscă să devină “bune practici” pentru viitoarele generații de magistrați. Violul asupra minorilor va deveni, în timp, o infracțiune legalizată, dacă parlamentarii nu schimbă urgent legea.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

De aceea noi, cei din Comunitatea Declic, cerem Parlamentului modificarea limitei de vârstă, astfel încât sub 16 ani să nu mai poată fi vorba de act sexual cu un minor, ci doar de viol. Considerăm că, din moment ce se presupune că o persoană are discernământ de la 16 ani, aceasta este și vârsta de la care își poate da consimțământul să întrețină relații sexuale.

Recent, Franța a stabilit că orice agresiune sexuală săvârșită împotriva unui minor cu vârsta mai mică de 15 ani este viol.[2] Deci, se poate. 

O astfel de petiție semnată de zeci de mii de cetățeni este un semnal puternic către parlamentari că trebuie să o facă o lege bună, care să ajute victimele, nu violatorii! Semnează acum petiția prin care cerem ca actul sexual cu un minor sub 16 ani să fie considerat viol!

Citeste și:  Titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume

Petiția poate fi semnată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.