Concert de muzică corală susținut de Vocal Pur, la Biserica Neagră din Brașov

Biserica Neagră găzduiește în data de 1 august, de la ora 18.00, un concert de muzică corală susținut de Vocal Pur. În cadrul acestui eveniment, publicul are ocazia de a asculta un program muzical variat care va cuprinde piese în limbile engleză, germană și latină, provenite din diverse perioade muzicale – barocă, romantică și contemporană.

Vocal Pur a fost fondat în 1996 ca Junger Chor al Asociației Cântăreților Germania Eintracht Wißmar. Inițial, repertoriul corului a cuprins piese religioase și spirituale. Cu timpul, au fost adoptate și alte genuri muzicale, ca și pop, jazz, rock, dar și cântece din filme sau muzicaluri. Corul, format din aproximativ 48 de artiști cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, cântă a capella, pe 4-8 voci, uneori acompaniat de muzică de pian.

Citeste și:  Avarie la o conductă de apă de pe strada Hărmanului

În prezent, dirijoarea corului este mezzosoprana Gabriela Tasnadi care, în anul 2024, a împlinit 40 de ani de activitate pe scenele muzicale. Aceasta a luat parte la prima sa producție de operă la vârsta de 17 ani, în „Bastien și Bastienne” de Wolfgang Amadeus Mozart, la Opera Română de Stat din Cluj. Artista a studiat la Cluj la Conservatorul de Muzică, cu profesorul Vasile Boldor, și la Universitatea de Muzică „Carl Maria von Weber” din Dresda, cu profesoara Helga Köhler-Wellner. În 1990 și-a început cariera ca artist independent, concertând în marile orașe ale Europei – Viena, Como, Berlin, Marsilia, Busetto, Hamburg. Aceasta a participat cu mare succes la numeroase concursuri de canto din Germania. Din anul 2000, Gabriela Tasnadi s-a dedicat dirijării corurilor de diverse genuri: coruri de copii, tineri sau seniori, coruri mixte sau de femei, coruri pop.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Concertul corului Vocal Pur de la Biserica face parte dintr-o serie de excursii muzicale. Acest proiect este susținute de Clubul Rotary din Gießen, în colaborare cu partenerul său din România. Biletele pentru concertul din data de 1 august pot fi achiziționate de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO Gift Studio, situat în curtea Johannes Honterus nr. 8 (vizavi de Biserica Neagră), sau online de pe platforma booktes.com. Prețul unui bilet este de 25 de lei, copiii cu vârste sub 18 ani beneficiind de gratuitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.