Concert susținut de orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre @ Joi, 4 iulie

Biserica Evanghelică C.A. – Parohia Brașov invită publicul meloman la evenimentele culturale care vor avea loc în Biserica Neagră pe parcursul lunii iulie 2024.

Astăzi, 4 iulie, de la ora 20.30, va avea loc un concert susținut de orchestra Filarmonicii Brașov, dirijată de Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre.

În urmă cu 100 de ani, la Brașov, a fost serbat centenarul nașterii lui Anton Bruckner prin lucările TE DEUM și Simfonia nr. 7. În 2024, la 200 de ani de la nașterea compozitorului, se va interpreta o lucrare recunoscută pentru sensibilitatea și emoția sa – Simfonia nr. 6.

Foto. Freepik.com @ frimufilms

Acest eveniment muzical memorabil este o colaborare între Filarmonica Brașov și comunitatea Bisericii Negre. Cadrul istoric al bisericii, alături de dimensiunile arhitecturale, conferă compoziției lui Bruckner un spațiu desăvârșit pentru elementele de strălucire și profunzime.

Citeste și:  Podul de la Giurgiu-Ruse, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie

Publicul auditor este invitat să descopere atmosfera Simfoniei nr. 6 într-un spațiu de emoție profundă. Muzica lui Anton Bruckner, asemenea compozițiilor lui Richard Wagner, se remarcă atât prin orchestrații bogate, cât și prin armonii itinerante și momente de subtilitate împletite cu modulații bruște.

Biletele pentru acest concert sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov, online pe platforma bilet.ro, precum și la fața locului, înainte de concert. Prețul unui bilet este 60 de lei pentru toate categoriile de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.