Concurs național de benzi desenate pentru tineri, organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov

Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează un concurs național de benzi desenate pentru tineri cu vârsta între 12-17 ani, având ca temă principală „Legende istorice”.

Legende istorice

Până pe data de 26 iulie 2024 pot fi înscrise în concurs lucrările de benzi desenate având ca sursă de inspiraţie legendele istorice.

Cum alegeţi subiectul?

Legendele au însoțit istoria Lumii, de la apariția istoriei scrise până în prezent!

Olimp, Troia, Lupoaica cu Romulus și Remus, cavaleri medievali, regi și regine, domnitori, sultani, haiduci, eroi din Războiul de Independență sau Războaiele Mondiale sunt doar câteva subiecte care vă pot inspira… Apoi, educația voastră istorică începe cu legendele din manualele de istorie. Cum ar fi pentru învățătorii, profesorii și colegii voștri să vadă aceste legende interpretate chiar de voi în benzi desenate?

Citeste și:  Complex de vile tip chalet scandinav în curs de construire lângă Brașov

Dacă aveţi între 12 și 17 ani, faceţi benzi desenate și sunteţi interesaţi de istorie, desenaţi cel puțin o planșă de benzi desenate având tema Legende istorice și apoi trimiteţi fotografia planșei, alături de numele vostru întreg, vârsta și un număr de telefon mobil, la adresa salonbdbrasov@gmail.com până cel mai târziu pe 26 iulie 2024.

Un juriu format din artiști de bandă desenată va juriza lucrările primite. Dacă sunteţi anunţaţi că aţi fost selectat, trimiteţi planșa scanată la o rezoluție de minimum 300 dpi și o veţi regăsi în expoziția din cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2024.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate:

Citeste și:  Podul de la Giurgiu-Ruse, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie

🥇 Premiul I în valoare de 500 lei.

🥈 Premiul II în valoare de 400 lei.

🥉 Premiul III în valoare de 300 lei.

🏅 3 mențiuni în valoare de 100 lei fiecare.

Concursul este organizat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.