Conducători auto cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier, în ultimele 24 de ore

  • Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal față de un conducător, după ce a fost identificat în trafic conducând sub influența substanțelor interzise. 

La data de 3 septembrie, în jurul orei 20.00, în cadrul unei acțiuni efectuată de polițiștii rutieri pentru identificarea conducătorilor auto ce comit abateri la regimul rutier, aceștia au oprit un autoturism, care circula pe strada Turnului din municipiul Brașov, al cărui conducător auto prezenta indicii că s-ar afla sub influența substanțelor interzise.

După testatea pe care polițiștii au făcut-o conducătorului auto, s-a stabilit că tânărul, de 22 de ani, consumase cannabis.

Pentru aceste aspecte, tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice, urmând a se stabili cu exactitate concentrația substanțelor psihoactive din organism.

Având în vedere cele constatate, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor interzise, cercetările urmând a fi continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, la finalizarea cărora urmează a se dispune soluție legală.

  • La data de 3 septembrie, în jurul orelor 09.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au oprit pentru control, pe DJ 112D, un autovehicul care era condus de un bărbat, în vârstă de 61 ani, dinspre localitatea Prejmer către Lunca Câlnicului, din județul Brașov.

În timpul efectuării controlului, polițiștii au observat în comportamentul conducătorului auto că acesta părea a fi sub influența alcoolui, motiv pentru care au procedat la testarea bărbatului din punct de vedere al stabilirii prezenței alcoolului în organism iar rezultatul a indicat o valoare 0,41mg/lalcool pur.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Având în vedere rezultatul obținut, polițiștii au condus persoana la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluție legală.

La data de 3 septembrie, în cadrul unei acțiuni pe care polițiștii au desfășurat-o pe drumurile publice din localitate, au oprit un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din municipiul București, care nu a putut înmâna polițiștilor permisul de conducere.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

În urma verificărilor pe care polițiștii le-au efectuat în bazele de date, aceștia au stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului oprit nu posedă permis de conducere.

De asemenea, în relatările persoanei depistate, aceasta a menționat că autovehiculul i-a fost încredințat de către soție spre a fi condus, întrucât aceasta are o experință scăzută în condus și s-a speriat de configurația drumului, fapt pentru care i-a permis soțului să conducă.

În cauza descrisă se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dar și pentru ”înredințarea vehiculului spre a fi condus de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, activitățile fiind sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea acestora.

  • Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Astfel, la data de 3 septembrie, în jurul orei 23.00, polițiștii au oprit în trafic un autovehicul, care circula pe Bulevardul Unirii din municipiul Făgăraș. La volanul acestuia a fost identificat un tânăr, de 18 ani, care nu a putut face dovada deținerii unui permis de conducere.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Drept urmare, polițiștii au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date aparținând Poliției Române, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu este posesorul unui astfel de document.

În cauză s-a constituit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând a se propune soluție legală la finalizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.