Conferința M100, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri CATTIA

Prima inițiativă a Platformei M100, proiectul „Towards Climate-Neutral and Smart Cities through Mutual Learning, Engagement and Capacity-Building”, vine către orașele eligibile pentru a le prezenta Misiunea M100 pentru orașe neutre climatic și Apelul deschis pentru 10 orașe din România, prin Caravana Neutralității Climatice M100.

Caravana Neutralității Climatice M100 reprezintă o serie de evenimente care se vor desfășura în perioada iulie-august 2024 în mai multe orașe din România, cu prima oprire în Brașov, unde pe 2 iulie va avea loc Conferința M100, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri CATTIA (Strada Institutului nr. 35), între orele 10:00 – 15:00.

Scopul Caravanei este de a informa orașele din România despre proiectul M100, a le încuraja să se alăture Misiunii și a le prezenta informații detaliate despre metodologia de selecție și documentația Apelului deschis pentru 10 orașe cu peste 50.000 de locuitori care se vor alătura Misiunii M100. Selecția acestora se va face printr-un proces competitiv derulat la nivel național în perioada iunie – septembrie 2024. Cele 10 orașe selectate vor primi acces la resurse, expertiză și oportunități de finanțare

Citeste și:  Bookmaking Extravaganza ajunge la Brașov

Cu susținerea Hub-ului M100 și a partenerilor din Norvegia și Islanda, 10 orașe din România vor beneficia de informații, activități de capacity building și documentație (ghiduri și modele de documente programatice) pentru a pregăti proiecte de anvergură în vederea atingerii neutralității climatice, cu limită de implementare până în 2035.

Agenda Conferinței va include prezentări din partea coordonatorilor Platformei M100 (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, UEFISCDI, OAR), discuții cu stakeholderi locali și regionali relevanți în contextul obiectivelor Misiunii UE (reprezentanți ai administrațiilor publice locale din regiune și ai unor organizații/inițiative relevante) și o sesiune de training pentru orașele interesate de participarea la procesul de selecție (metodologie, documentație, finanțare, impact).

Tot în cadrul Caravanei vor fi organizate și un laborator de inovare urbană de două zile facilitat de UrbanizeHub și un workshop pentru tineri facilitat de Ordinul Arhitecților din România.

Citeste și:  Tarom a semnat un contract de achiziţie a două aeronave Boeing 737

Platforma M100 este finanțată din granturi SEE și Norvegiene prin Fondul pentru Relații Bilaterale și implementat sub egida HUB-ului M100, prin UEFISCDI în calitate de operator de programe în parteneriat cu UrbanizeHub – Asociația Institutul pentru Dezvoltare Locală, Ordinul Arhitecților din România (OAR), Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Nordic Edge și RANNIS – Icelandic Center of Research.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Despre proiectul M100

Platforma M100 este un proiect național prin care România își coordonează eforturile pentru a atinge țintele de neutralitate climatică asumate la nivel european. M100 este o Misiune Oglindă a Misiunii UE „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, prin care orașele din România sunt ajutate în procesul lor de tranziție verde.

Citeste și:  Prima ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus debutează, astăzi, în Piața Sfatului

Hub-ul M100 este o platformă colaborativă pentru toate orașele angajate să atingă țintele climatice, asigurându-se că niciun oraș nu este lăsat în urmă. M100 simbolizează angajamentul pentru o viziune mai largă – una care se extinde dincolo de limitele acestor orașe și care își propune să creeze o undă de sustenabilitate și inovare pe întreg teritoriul țării.

Înființat de Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, M100 este coordonat de Ovidiu Cîmpean, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), iar secretariatul este asigurat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Parteneri în proiect sunt și UrbanizeHub, Ordinul Arhitecților din România (OAR), Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Nordic Edge și RANNIS – Icelandic Center of Research.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.