Conferința Regională de Turism, dedicată profesioniștilor din turismul regional, s-a încheiat cu succes la Târgu Mureș

Cea de-a 3-a Conferință Regională de Turism, eveniment de referință pentru profesioniștii din turismul regional, s-a încheiat cu succes, după două zile intense de discuții, schimburi de idei și networking, desfășurate între 17 și 18 octombrie la Târgu Mureș.

Prima zi a conferinței a debutat la Palatul Culturii din Târgu Mureș cu discursurile oficialităților celor trei județe co-organizatoare. Au fost prezenți: Dl. Péter Ferenc – președinte al Consiliului Județean Mureș, Dl. Jakab István Barna – vicepreședinte al Consiliului Județean Covasna și Dl. Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, urmați de reprezeentanții celor trei asociații turistice care au organizat împreună conferința: Dl. Szántó Lóránt – director executiv Visit Mures, D-na Deák Gyöngyvér – director executiv Visit Covasna și Dl. Szabó Károly – director executiv ADI Harghita și Visit Harghita.

Dimineața a continuat cu o serie de prezentări și dezbateri axate pe sustenabilitate, turism activ și marketing în turism. Participanții au avut ocazia să descopere exemple de bune practici precum Via Transilvanica, Destinația Ecoturistică Colinele Transilvaniei, proiectul Anii Drumeției și Taberele itinerante cu bicicleta în Secuime, subiecte care au captivat audiența și au generat discuții valoroase.

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

Secțiunea de marketing a adus în prim-plan prezența iminentă a inteligenței artificiale în turism și importanța optimizării pentru motoarele de căutare (SEO) în industria turismului, precum și imaginea României pe Tripadvisor, analizată din perspectiva utilizatorilor. O dezbatere animată privind rolul influencerilor în promovarea destinațiilor turistice a încheiat ziua. Un alt moment apreciat a fost workshopul dedicat strategiei de branding și credibilitate pentru 2025, care a atras un interes semnificativ din partea participanților.

A doua zi, desfășurată la Hotel Privo, a fost dedicată în întregime gastronomiei. Chefi, bucătari și experți în domeniu au dezbătut provocările întâmpinate în folosirea produselor locale și reinterpretarea rețetelor tradiționale, într-un efort de a promova autenticitatea gastronomică a regiunii. Nume de referință din lumea culinară din Transilvania și de peste hotare s-au reunit la aceeași masă, împărtășindu-și ideile și experiențele atât între ei, cât și cu publicul, dintre care amintim: Mircea Groza, Iulia Drăguț, Adorján Trucza, Előd Szőcs, Tímea Gáll și alții.  S-au format noi relații profesionale și au avut loc schimburi de experiențe între colegii de breaslă, într-o atmosferă prietenoasă și constructivă.

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

Conferința a adus laolaltă în jur de 150 de participanți, inclusiv antreprenori, experți, reprezentanți ai societății civile și factori de decizie politică, care au discutat despre provocările actuale din turism și au explorat soluții inovatoare pentru a răspunde schimbărilor din industrie.

Organizatorii își exprimă recunoștința tuturor participanților la această ediție a Conferinței Regionale de Turism și îi îndeamnă să revină la edițiile viitoare pentru a continua să construiască împreună viitorul turismului din Transilvania!

Detalii despre cum au decurs până acum edițiile Conferinței Regionale de Turism se găsesc pe pagina de Facebook și pe pagina web a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.