Copiii nu trebuie forțați să meargă în tabere de vară. Ce spune celebra Dr. Shefali despre presiunile la care sunt supuși copiii de către părinți

  • „Înscrierea copiilor în tabere de vară în care aceștia nu își doresc să meargă poate pune presiune asupra lor, generându-le stres și anxietate”, spune celebra Dr. Shefali Tsabary, expert global în parenting.
  • Dr. Shefali, renumită pentru abordarea sa inovatoare în domeniul parentingului conștient, subliniază nevoia de conexiune a copiiilor cu părinții și persoanele apropiate, în situații comune, în care își pot dezvolta mai ușor aptitudini și abilități.
  • În România, peste 60% dintre copiii români merg vara în tabere, potrivit unui studiu al unei organizații de profil.

Părinții nu ar trebui să își forțeze copiii să meargă în tabere de vară sau să participe la activități pe care nu și le doresc. De asemenea, tendința părinților de a pune presiune asupra copiilor pentru a performa, le poate genera stări de stres și anxietate, subliniază  Dr. Shefali Tsabary, expert global în parenting.

Potrivit unui studiu recent al unui ONG care organizează tabere de vară pentru copii și adolescenți, peste 60% dintre copiii români merg vara în tabere. Mai exact, 63,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, din mediul urban, sunt înscriși în tabere sau programe de vară, în România.

Dr. Shefali, renumită pentru abordarea sa inovatoare în domeniul parentingului conștient, subliniază nevoia de conexiune a copiiilor cu părinții și persoanele apropiate, în situații comune, în care își pot dezvolta mai ușor aptitudini și abilități. Totodată, pregătirea copiilor pentru trecerea către vârsta adultă într-un mod lipsit de presiune și stres necesită ca întreaga perioadă a copilăriei și adolescenței să se desfășoare într-un mediu sigur și lipsit de stres, consideră Dr. Shefali Tsabary.

„Înscrierea copiilor în tabere de vară în care aceștia nu își doresc să meargă poate pune presiune asupra lor, generându-le stres și anxietate. Cei mai mulți dintre părinți aleg să își forțeze copiii să participe la diferite activități din dorința ca aceștia să atingă standarde cât mai înalte sau doar pentru a corespunde normelor sociale din mediile din care provin. Este mai indicat pentru dezvoltarea emoțională și socială a copiilor ca aceștia să petreacă timp cu persoane cu care sunt conectate emoțional, într-un mediu simplu, comun”, afirmă Dr. Shefali Tsabary.

Dr. Shefali Tsabary, prestigiosul expert în parenting, vine pentru prima oară în România, pe 3 octombrie, în cadrul celui mai mare eveniment de parenting din țară: ParentED Fest, alături de alți speakeri internaționali de renume, între care Dr. Deborah MacNamara, Dr. Vanessa Lapointe, Dr. Greer Kirshenbaum, specializați pe domenii precum creșterea și îngrijirea copiilor, armonia familiei sau dezvoltare personală.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.