„Crai Nou”, un Mărțișor 100% românesc, la Opera Brașov

Miercuri, 26 februarie 2025, de la ora 17.00, Opera Brașov vă invită la Muzeul „Casa Mureșenilor” pentru „Recitalul de la ora cinci”. Îi veți putea asculta pe soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian – soprană, Silvia Micu – soprană, Anda Pop – soprană, Cristina Radu – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană și Alexandru Chiriac – bariton. Simona Patriche îi va acompania la pian, iar prezentarea va fi făcută de Simona Manole.

Repertoriul pregătit de artiștii noștri este unul divers, incluzând arii și duete din opere celebre: „Don Giovanni” de W.A. Mozart, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „Carmen” de G. Bizet, din musicaluri: „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „West Side Story” de L. Bernstein, dar și lieduri: „Din vise dragi, poeme” – Sabin Păutza, „Notre amour” – G. Fauré.

  • Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Biletele se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Citeste și:  Wonder Destinations: cel mai mare târg de turism din România va avea loc la Cluj-Napoca, între 13 și 16 noiembrie

Vineri, 28 februarie 2025, de la ora 11.00, în Sala Operei, publicul este invitat la repetiția generală cu public a spectacolului cu opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu.

Preț bilete: 30 lei

Biletele pentru repetiția generală cu public se pot achiziționa online, de pe site-ul www.bilet.ro sau de la casieria Operei Brașov (str. Bisericii Române nr. 51), program: luni – vineri 10 – 17.

Sâmbătă, 1 martie 2025, de la ora 18.30, în Sala Operei, publicului îi este oferit un Mărțișor 100% românesc: spectacolul cu opereta „Crai Nou” de Ciprian Porumbescu, pe textul piesei poetului Vasile Alecsandri.

La Brașov a avut loc premiera absolută a lucrării, pe 27 februarie 1882, în Sala Festivă a Gimnaziului Român (astăzi, Colegiul Național „Andrei Șaguna”), pe o scenă improvizată. Spectacolul a beneficiat și de concursul orchestrei Societăţii Filarmonice din Brașov. Premiera s-a bucurat de un succes extraordinar, de aceea a fost programată încă o reprezentație și a doua zi, pe 28 februarie 1882.

Citeste și:  Sportivi de la HEMI Warriors Club din Brașov, medaliați la CUPA DFS! Performanțe remarcabile ale tinerilor luptători

Așadar, la 143 de ani de la premieră, opereta își păstrează prospețimea și atractivitatea și se bucură de aceeași bună apreciere.

„Crai Nou” îmbină veselia cu poezia într-o atmosferă românească extrem de tonică și dezvoltă un mit popular care spune că luna nouă poate aduce fericirea celor îndrăgostiți. Opereta este de fapt o glumă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte. Anica, chiar nepoata acestui dregător, și Leonaș fug de acasă pentru a se căsători, dar sunt căutați de către ispravnic și jandarmi. Apărați de Dochița și de Moș Corbu, ei reușesc să se ascundă pentru ca, în final, Ispravnicul să îi și logodească.

În distribuție, îi veți putea urmări pe: Anica – Maria Catrina, Leonaș – Mihai Irimia, Bujor – Valentin Marele, Dochița – Florentina Soare (debut), Moș Corbu – Dan Popescu, Ispravnicul – Lorand Cristian. Soliști balet: Mihaela Pop, Dorin Mirea. Participă Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Nermina Damian. Asistenți coregrafie: Cristina Rotundu, Mihaela Pop. Regie scenă: Cristina Roșu.

Citeste și:  Informare – Acțiuni de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în Municipiul Brașov, efectuate de SC Coral Impex SRL

• Spectacolul durează o oră și 45 de minute și nu are pauză.

Pentru aceste evenimente, nu mai sunt bilete disponibile!

În stagiunea 2024 – 2025, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

  • După începerea spectacolelor, accesul în sală nu mai este permis!

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.