Crește numărul pacienților care refuză internarea la Spitalul Pantelimon; medicii se confruntă cu insulte

Continuă ancheta în cazul tulburător de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde medicul Răzvan Jitianu a fost numit manager interimar. Acest pas vine în contextul în care tot mai mulți pacienți refuză să fie internați aici după arestarea celor două doctorițe acuzate de omor calificat.

Deși pacienții care ajung la unitatea de primiri urgențe beneficiază de îngrijiri inițiale, mulți refuză ulterior internarea, alegând să plece pe propria răspundere. Situația s-a agravat recent, cu ambulanțe ajungând la pacienți care, atunci când sunt informați că ar trebui transferați la Spitalul Sfântul Pantelimon, refuză categoric.

Medicul de urgență se confruntă cu un val de insulte și jigniri din partea pacienților și rudelor acestora, care îi acuză de comportamente necorespunzătoare. Această tensiune a dus la o scădere semnificativă a numărului de pacienți care ajung la spital, de la 250-300 zilnic înainte de scandal, la aproximativ jumătate din această cifră.

Citeste și:  Controale în piețele agro-alimentare „Dacia” și „Tractorul” și la Oktoberfest! Amenzi în valoare de 60.000 de lei

În acest context, medicul Răzvan Jitianu, chirurg și șef al blocului operator, a acceptat funcția de manager interimar, fiind singurul care și-a asumat responsabilitatea după ce alți colegi au refuzat. Ancheta continuă, iar cele două doctorițe din secția de ATI rămân arestate pentru 30 de zile, în timp ce autoritățile investighează în continuare situația șocantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.