Creștere semnificativă a numărului de angajați și a salariilor în județul Brașov în aprilie 2024

Județul Brașov a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de angajați în luna aprilie 2024, depășind pragul de 202.000. Această revenire vine după o perioadă de scădere și reprezintă o creștere de peste 3.400 de angajați față de aceeași lună a anului precedent, informează Radio România Brașov FM.

Pe lângă creșterea numărului de angajați, s-a înregistrat și o creștere salarială impresionantă. Câștigul salarial mediu net în județul Brașov a ajuns la 4.832 de lei, o creștere de aproape 18% față de aprilie 2023. Cu acest salariu, Brașovul ocupă locul 8 la nivel național, fiind depășit de București, Timiș, Cluj, Sibiu, Ilfov, Argeș și Iași.

Salariile din industrie și construcții depășesc media județeană

Citeste și:  Paşi importanţi realizaţi pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) la nivelul judeţului Braşov

În ceea ce privește sectoarele de activitate, cele mai mari salarii medii nete s-au înregistrat în industrie și construcții, cu o medie de 5.069 lei. Agricultura a urmat cu un salariu mediu net de 4.721 lei, iar turismul a înregistrat un salariu mediu net de 4.678 lei, conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.