Cristian Cioaca ar putea fi eliberat

Poliţistul Cristian Cioacă, soţul celebrei avocate din Braşov Elodia Ghinescu, condamnat la închisoare pentru uciderea acesteia, ar putea fi eliberat dacă se va concluziona că şi completurile de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au fost constituite ilegal. Ca şi în cazul completului de 5 judecători, toate deciziile luate de cei 3 judecători începând cu anul 2014 ar putea fi desfiinţate şi rejudecate. Acest lucru îl vizează şi pe Cristian Cioacă, al cărui recurs în casaţie a fost respins în 2015, susţin cei de la România TV.
Magistraţii l-au condamnat pe Cristian Cioacă la 16 ani de închisoare pentru uciderea avocatei Elodia Marilena Ghinescu. Avocata a dispărut în seara de 29 august 2007, cazul deschis ulterior fiind puternic mediatizat. În 2013, după o lungă anchetă, poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de ani de închisoare pentru uciderea Elodiei.
Tot pe speţa „completul de la Înalta Curte”, au fost eliberaţi, începând cu decembrie 2018, fostul ministru al Dezvoltării – Elena Udrea, fosta şefă a DIICOT – făgăşeanca Alina Bica, fostul ministru al Economiei şi preşedinte al PSD Braşov – Constantin Niţă. Tot dosare penale celebre, dar pentru corupţie.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.