Cronică: Săptămâna comediei la Brașov

Festivalul Săptămâna Comediei ajuns la cea de a X-a editie și a III-a cu caracter competitiv, organizat de Primaria Brașov, Ministerul Culturii coorganizator fiind Teatrul Sică Alexandrescu, a reunit o serie de evenimente artistice atât pentru publicul brașovean cât și pentru turiștii aflați în vizită în Țara Bârsei!

Festivalul a avut 3 secțiuni – cea de teatru, film și concerte și spectacole în aer liber, desfășurate la Teatrul Sică Alexandrescu, la Cinema Astra, în parcul Nicolae Titulescu și ARO Carpați. Aseară într-o sală plină, au fost decernate premiile la secțiunea de teatru. Secțiunea competițională de teatru a adus în concurs 6 spectacole montate atât de teatre de stat cât și particulare.

  • Teatrul Bulandra București a prezentat spectacolul – După D,Ale în regia lui Cornel Scripcaru,
  • Teatrul Mic București a prezentat spectacoluln -Tartuffe  sau Impostorul  în regia lui Gelu Colceag
  • Teatrul Nottara București a prezentat Gon Juan – în regia lui Cristi Iancu
  • Teatru de Comedie București a prezentat Picasso vs Einstein în regia lui Teodora Petre
  • Teatrul Apollo 111 București a prezentat spectacolul  Taximetriștii -în regia lui Bogdan Teodor Olteanu și Adrian Nicolae
  • Teatrul Metropollis București a prezentat spectacolul California Suite în regia lui Andrei Huțuleag
Citeste și:  Restricții de circulație impuse pe perioada TESS Rally Brașov - Ediția 53

Juriul festivalului a reunit nume importante din sfera teatrului. Președintele juriului a fost d-na Maria Zărnescu – teatrolog, critic de teatru, conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Arta Teatrală și Cinematografică Bucurtești, Doru Mareș – scriitor, Alina Epîngeac-critic de teatru, Dan Cogalniceanu- actor și managerul Teatrului Sică Alexandrescu, și Ioan Big – jurnalist, analist Pop culture.

Premiile au fost urmatoarele

  • premilul pentru cel mai bun actor – Șerban Gomoi – pentru rolul din Don Juan 
  • premiul pentru cea mai buna actriță- Ana Bianca Popescu pentru rolul din Tartuffe sau Impostorul
  • premiul pentru cea mai buna regie – Andrei Huțuleag pentru spectacolul California Suite
  • premiul pentru cel mai bun spectacol- California Suite – Teatrul Metropollis București cu actorii- Dan Rădulescu,Corina Moise,Nicoleta Hâncu,Sorin Miron și Ariana Miron Presan.
  • premiul special al juriului pentru textul spectacolului Taximetriștii -Teatrul Apollo 111 București
Citeste și:  Restricții de trafic în Cartierul Coresi, între 20-22 septembrie, pe durata competiției Brașov Running Festival

Festivalul Săptămâna Comediei s-a încheiaqt cu un spectacol de excepție prezentat de Teatrul Sică Alexandrescu în afara concursului. Piesa Omul zilei – farsă comică după Victor Eftimiu în regia lui Dan Tudor a fost o savuroasă comedie condusă magistral de actorii Gabriel Spahiu și Gabriel Costea cu un rol excelent. De remarcat atât scenografia Roxanei și Andrei Răduț cât și costumele. Un eveniment marcat și de expoziția de fotografie a lui Florin Ghica în foaierul teatrului, o serie de 17 filme de cinematecă la Cinematograful Astra și spectacole în aer liber atât în Parcul Nicolae Titulescu, au complectat dimensiunea artisticaă a unui eveniment brașovean reușit!

Autor: Prof. Dr. Valentin Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.