Crosul Aleargă TU pentru EI, crosul care aduce fundației HOSPICE Casa Speranței peste 100.000 euro

Peste 2.000 de alergători au parcurs km spre un mare vis împlinit la Crosul Aleargă TU pentru EI, eveniment aflat la cea de-a 16-a ediție. Dintre aceștia, aproximativ 800 au luat startul la curse pe Aleea de Sub Tâmpa, în timp ce 1.300 dintre ei au alergat la cursele virtuale, km parcurși s-au înregistrat în aplicație atât din orașele țării, cât și din străinătate.

Astfel, alături de partipanții din România, și cei din Germania, Austria, Danemarca, Ungaria, Olanda, Anglia au avut reprezentanți cu dublu statut: alergători și constructori de speranță. Toate fondurile generate în urma evenimentului vor fi folosite pentru construirea spitalului destinat îngrijirii paliative pediatrice de lângă București. Astfel, cu ajutorul alergătorilor, sponosorilor și donatorilor, HOSPICE Casa Speranței este cu peste 100.000 euro mai aprope de obiectivul construirii spitalului.

Citeste și:  Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo

Fiecare ediție a acestui cros ne dovedește că speranța are o putere fantastică: aceea de a demonstra că implicarea duce la realizare atunci când se adună mai multe fragmente de ajutor.  Poate că aceste fragmente nu sunt egale ca dimensiune, dar sunt egale în simțire. Toți cei care au alergat și s-au implicat au făcut-o inspirați și dornici să vadă ridicat spitalul destinat îngrijirii paliative pediatrice. Mulțumim și le suntem recunoscători alergătorilor, partenerilor, donatorilor și voluntarilor. Datorită lor, datorită fiecărui fragment de ajutor primit, suntem mult mai aproape de un vis devenit realitate, precizează Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Pacienți, copii, Moș Crăciun. Cu toții au alergat pentru EI

Citeste și:  Brașovul capătă noi aripioare: Zboruri directe spre Madrid din această iarnă!

La fel ca și la celelalte ediții ale evenimentului sportiv, alergătorii au putut opta pentru una din cele 6 curse: 900m (copii), 2km, 4km, 10km, 18km și ștafetă. Cea mai populară cursă în rândul alergătorilor a fost cea de 4km, 334 alergători au optat pentru ea la Brașov și 319 persoane au ales această cursă virtual.

De la cursele ținute pe Aleea de sub Tâmpa nu au lipsit nici pacienții, 40 dintre aceștia au luat startul cursei de 900 m, însoțiți de personalul medical HOSPICE Casa Speranței. Nelipsit de peste 10 ani de la evenimentele sportive organizate de fundație, Ion Fulică, mult mai cunoscut sub numele de Moș Crăciun (postura din care aduce bucurie copiilor de la HOSPICE Brașov la petrecerile de Crăciun), a alergat 4 km.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

Atmosfera veselă și energică a evenimentului a fost mult întreținută și de cei 86 copii care au luat startul la cursa special organizată pentru ei.

Responsabili de atmosferă sunt și cei de la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale. Pe toată perioada evenimentului, personalul școlii a organizat un stand cu specific militar, acolo au fost expuse armamente, echipamente militare și de parașutism, iar pentru cei mai tineri dintre participanți, reprezentanții Școlii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale, au organizat un stand de pictură pe față în culorile tricolorului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.