Crucea Roșie Română și IFRC au sprjinit 7 300 de persoane în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară de urgență

Crucea Roșie Română a sprijinit în prima săptămână de implementare a programului de asistență financiară, 7.300 de persoane.  Programul este finanțat de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și constă în acordare unei alocații financiare de urgență pentru persoanele care au părăsit Ucraina din cauza conflictului armat.

Directorul general al Crucii Roșii Române, domnul Ioan Silviu Lefter, declară:

„Crucea Roșie Română continuă să acționeze pentru a acorda ajutor esențial persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Pe lângă sprjinul cu alimente de bază,  articole de primă necesitate, produse de igienă, servicii medicale și de asistență psihologică, precum și diseminarea de informații prin call center, începem să oferim și asistență financiară pentru a ajuta oamenii care au pierdut atât de mult. Crucea Roșie Română este mândră să folosească un sistem inovator de accesare a acestor fonduri printr-o aplicație digitală pentru telefoane care permite înregistrarea solicitanților, indiferent unde se află în România.”

Cetățenii ucraineni sunt rugați să furnizeze un act de identitate emis de autorități ca parte a procesului de înregistrare digitală. Acest sprjin financiar îi va ajuta să își acopere o parte din nevoi în această perioadă incertă, în timp ce planifică următorii pași în călătoria lor spre siguranță.

Citeste și:  Peste 1.450 situații de urgență, gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Managerul de operațiuni al IFRC pentru România, dna Dorothy Francis, a declarat:

„Deja am primit feedback de la persoanele care s-au înregistrat; acestea apreciază ușurința cu care pot accesa ajutorul, indiferent de locul în care se află. O femeie ne-a trimis un mesaj prin SMS pentru a spune că a izbucnit în lacrimi de bucurie atunci când a primit mesajul că  i se va acorda ajutorul. Oamenii sunt atât de recunoscători pentru acest sprijin!”

Crucea Roșie Română promovează astfel  de  programe de asistență financiară pentru că ele dau posibilitatea persoanelor afectate de criză să ia propriile decizii cu privire la tipul de ajutor de care au nevoie, diversifică modalitățile de ajutor și sprijină piețele locale.

Citeste și:  SGR, programul național care a mobilizat românii să recicleze: peste 3 miliarde de ambalaje colectate în primul an

Persoanele care fug de conflictul din Ucraina și care locuiesc în România, pot afla mai multe informații despre programul financiar și despre cum se pot înregistra, vizitând paginile de internet ukrainefinancialassistance.ifrc.org  sau crucearosie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.