Cultură de canabis găsită în locuința unui bărbat de 39 de ani din Brașov

Marți, 9 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, pe parcursul anului 2024, acesta a înființat și dezvoltat o cultură de canabis indoor, în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Brașov.

În urma percheziției efectuate la locuința inculpatului, au fost identificate și ridicate 15 plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare,  o instalație automatizată de întreținere a culturii, un cort pentru creșterea plantelor la interior,  precum și alte mijloace de probă .

Citeste și:  Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

Astăzi,  judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Poliției Rutiere din cadrul Poliției Municipiului Brașov și luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din Inspectoratul Județean de Poliție Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citeste și:  Restricții de trafic în Cartierul Coresi, între 20-22 septembrie, pe durata competiției Brașov Running Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.