Cutremur în Japonia de 7,6. Cel puţin 48 de morţi şi peste 150 de replici în mai puţin de 24 de ore

În Japonia, mii de oameni și-au petrecut noaptea în adăposturi, speriați de replicile cutremurului puternic de duminică. Seismul, cu magnitudinea de 7,6 pe Richter, a distrus zeci de case și drumuri. Zeci de persoane și-au pierdut viața.

Pentru prima oară după cutremurul devastator din 2011 a fost emisă alerta de tsunami. Autoritățile din domeniul energiei spun că centralele nucleare funcționează normal și că nu există scurgeri radioactive.

Cutremurul a omorât 48 de persoane, conform unui nou bilanţ autorităţilor locale, citat de BBC. Bilanțul ar putea crește și mai mult pe măsură ce eforturile de căutare-salvare continuă, spun oficialii. Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima, în peninsula Noto, în extremitatea nordică a prefecturii Ishikawa.

Citeste și:  Echipa MDLPA a participat la evaluarea României de către OCDE

Seismul a distrus numeroase case și a lăsat fără curent aproximativ 45.700 de gospodării, a anunțat marți compania Hokuriku Electric Power. În peninsula Noto din prefectura Ishikawa, mii de militari, pompieri și ofițeri de poliție din toată țara au fost trimiși să intervină.

Cu toate acestea, eforturile de salvare au fost îngreunate de drumurile grav avariate și blocate, iar autoritățile spun că le este greu să evalueze amploarea totală a pagubelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.