Date preliminare: Sandu și Stoianoglo s-ar putea duela în turul II

Conform datelor preliminare obținute după procesarea a 971 de procese-verbale din cele 2.219, șansele ca Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo să se confrunte în turul II al alegerilor prezidențiale sunt tot mai mari, transmite stiri.md.

Potrivit datelor preliminare, ambii candidați au captat atenția și susținerea alegătorilor moldoveni, făcându-i preferați în această competiție electorală.

Astfel, din procesele verbale procesate, Maia Sandu conduce cu 35,09%, iar pe locul doi se clasează Alexandr Stoianoglo cu 29,39%.

Pe loc trei se află Renato Usatîi care are 14,62%, iar Victoria Furtuna – 6,05%. Pe locul cinci se află Irina Vlah cu – 5,96%.

Dezvoltările vor fi monitorizate cu interes pe măsură ce procesul electoral continuă, iar rezultatele finale vor oferi o imagine clară asupra configurației viitorului peisaj politic din R. Moldova.

Citeste și:  Primarul George Scripcaru a depus astăzi jurământul și a început un nou mandat în fruntea Municipalității

Știri.md amintește că secțiile de votare din Republica Moldova s-au închis pentru alegători la ora 21:00. Totuși, autoritățile electorale au anunțat că la secțiile din București și din Federația Rusă, votarea a fost prelungită cu două ore. Respectiv, acestea vor fi deschise până la ora 23:00.

Potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la ora 21:00, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 au participat peste 1.500.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce reprezintă 51,40% din numărul total de alegători incluși pe listele electorale. 

Reamintim că astăzi, 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot au mers la urnele de vot pentru a alege președintele țării pentru următorul mandat de patru ani. 

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

Sursa, stiri.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.