David Popovici bifează premieră după premieră pentru sportul românesc și mondial

David Popovici, primul înotător român (masculin) care a devenit campion olimpic, prin aurul din proba de 200 m liber, este de ieri și primul dublu medaliat olimpic din înotul masculin românesc, după bronzul din proba de 100 m liber.

Acest tânăr de 19 ani, care bifează premieră după premieră pentru sportul românesc și mondial, a intrat aseară în cursă în cel mai puternic lot de finală de 100 m adunat vreodată, după cum au comentat specialiștii. Și nu a pornit cursa de pe culoarul favoriților, cel cu care era obișnuit.

Era doar al 7-lea când întors la 50 de metri, dar pe ultima lungime de bazin a recuperat ireal și a încheiat cursa pe podium, la doar o sutime de secundă de medalia de argint. 47.49 secunde a fost timpul lui.

Citeste și:  Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere desfăsurate de polițiști în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, la Brașov | VIDEO

„𝑁𝑢 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑑𝑒𝑧𝑎𝑚𝑎̆𝑔𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑙𝑜𝑐. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑙𝑖𝑛𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑡, 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐ℎ𝑖𝑎𝑟 𝑚𝑎𝑖 𝑓𝑒𝑟𝑖𝑐𝑖𝑡 𝑑𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑎𝑢𝑟. 𝑃𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑎̆ 𝑔𝑟𝑒𝑢𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑒𝑖 𝑑𝑒 500 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑚𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑏𝑜𝑙𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑖-𝑎𝑠̦ 𝑓𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑖𝑝𝑠𝑒𝑠𝑐, 𝑑𝑎𝑟 𝑛𝑢 𝑎𝑚 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡-𝑜.

𝑇𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑢 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑛𝑜𝑝𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑠̦𝑖 𝑒𝑚𝑜𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒 𝑎𝑣𝑒𝑎𝑚 𝑐𝑢 𝑐𝑖𝑛𝑐𝑖 𝑙𝑢𝑛𝑖 𝑖̂𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝐽𝑜𝑐𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑂𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑐𝑒. 𝑆𝑖𝑚𝑏𝑜𝑙𝑖𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑎𝑐𝑟𝑖𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑒 𝑠̦𝑖 𝑝𝑎̆𝑟𝑖𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑚𝑒𝑖. 𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑚𝑎̂𝑛𝑑𝑟𝑢 𝑑𝑒 𝑒𝑎”, a declarat David pentru presă (sursa: https://golazo.ro/).

„David, și noi suntem mândri de ea, dar mai ales de tine! Și îți mulțumește pentru toate eforturile și sacrificiile făcute, pentru medaliile olimpice pe care le aduci acasă și pentru că ești un model atât de frumos pentru noi toți! Mult succes în tot ce ți-ai propus să mai realizezi!”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale pentru Sport.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

Foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.