De când se pot plăti taxele și impozitele la Brașov

angajati stat, bugetari, liber minivacanta

Direcția Fiscală Brașov a anunțat că din 8 ianuarie 2018, brașovenii își vor putea plăti taxele locale pe anul 2019.

Și în acest an, pentru plata integrală, a fiecărei categorii de impozit, va exista bonificaţia de 5%, având ca termen limită data de 31 martie.

Conform unei hotărâri ce a fost aprobată de Consiliul Local Brașov în această primăvară, de anul viitor, brașovenii vor plăti cu 10% mai mult la impozitul pe clădiri şi cu 15% în plus pentru terenuri şi maşini.

La majorarea dărilor se adaugă aplicarea unei noi cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, adică 0,2% din valoare, pentru cele aparţinând unor persoane fizice, şi 1,3% pentru cele aparţinând persoanelor juridice.

Citeste și:  Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul „Regiunea Centru” are loc la Brașov

Autoturismele electrice vor fi scutite de impozit, iar cele hibrid vor beneficia de o reducere de 95% la impozit.

Încasările vor face la cele 9 ghișee din sediul direcției, de pe strada Dorobanților, numărul 4, la punctele de încasare din oraș (printre care cel de pe strada Lungă), dar și prin intermediul mijloacelor electronice de plată.

Pentru a reduce aglomerația la ghișee, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, recomandă contibuabilior să folosească și modalitățile de plată online, prin intermediul platformelor brasovcity.ro sau ghiseul.ro.

De menționat faptul că instituția va fi deschisă din data de 3 ianuarie, însă doar pentru plata menzilor şi a unor taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.