De mâine se pot plăti taxele și impozitele

Din 8 ianuarie 2019, brașovenii își pot achita la casieriile Direcției Fiscale Brașov, impozitele locale aferente anului 2019.

Și în acest an, pentru plata integrală, a fiecărei categorii de impozit, va exista bonificaţia de 5%, având ca termen limită data de 31 martie.

Conform unei hotărâri ce a fost aprobată de Consiliul Local Brașov, din acest an, brașovenii vor plăti cu 10% mai mult la impozitul pe clădiri şi cu 15% în plus pentru terenuri şi maşini.

La majorarea dărilor se adaugă aplicarea unei noi cote de impozitare pentru spaţiile nerezidenţiale, adică 0,2% din valoare, pentru cele aparţinând unor persoane fizice, şi 1,3% pentru cele aparţinând persoanelor juridice.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Autoturismele electrice vor fi scutite de impozit, iar cele hibrid vor beneficia de o reducere de 95% la impozit.

Încasările vor face la cele 9 ghișee din sediul direcției, de pe strada Dorobanților, numărul 4, la punctele de încasare din oraș (printre care cel de pe strada Lungă), dar și prin intermediul mijloacelor electronice de plată.

Pentru a reduce aglomerația la ghișee, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, recomandă contibuabilior să folosească și modalitățile de plată online, prin intermediul platformelor brasovcity.ro sau ghiseul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.