Decembrie, luna cadourilor și a cheltuielilor impulsive. Cum putem evita cheltuielile inutile

Majoritatea oamenilor fac mai multe cumpărături în luna decembrie comparând cu celelalte luni din an. Alimente și bunuri, dar și multe cadouri pentru cei dragi.

Comercianții încearcă să profite de acest sezon al cadourilor și propun diverse promoții pentru a vinde și mai mult, iar pe de altă parte, băncile propun credite. Nu-i de mirare că și clienții ajung să cumpere mai mult decât și-au propus inițial. Cardul de credit pare o soluție salvatoare, dar ascunde și capcane. Dacă este folosit pentru cumpărături fără rate sau pentru a extrage bani cash are costuri extrem de mari, notează Televiziunea Română.

Specialiștii spun că tentația pentru cumpărături provine, în bună parte, din lipsurile resimțite în trecut. Pentru ca Moș Crăciun să vină cu un sac cât mai plin, oamenii sunt dispuși să plătească sume care depășesc uneori cheltuielile obișnuite. Iar atunci intervine tentația cardului de cumpărături.

Citeste și:  Dispozitivul revoluționar care permite persoanelor cu deficiențe de auz să simtă muzica

Într-o intervenție la televiziunea publică, psihologul Irina Gruia subliniază că orice cheltuieli inutile se pot evita dacă așteptăm măcar 24 de ore până să cumpărăm un lucru. Este considerat un interval suficient pentru a ne da seama dacă avem nevoie de el sau este doar un capriciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.