Declarația directorului executiv al UNICEF, Catherine Russell, cu privire la atacurile aeriene mortale din Ucraina

NEW YORK, 8 iulie 2024 – „Sunt consternată de știrile care sosesc astăzi din Ucraina, potrivit cărora cel puțin 150 de persoane ar fi fost ucise sau rănite, iar un spital pentru copii a fost grav avariat la Kiev, în timpul unui val de atacuri aeriene mortale în întreaga țară.

Tirul de rachete a lovit orașe precum Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk și Kramatorsk. Nu cunoaștem încă numărul de copii uciși sau răniți în aceste atacuri.

Inima mea este alături de cei care i-au pierdut pe cei dragi.

Atacul asupra spitalului Okhmatdyt, cel mai mare centru medical pentru copii din țară, este încă o dovadă brutală a faptului că nicăieri copiii din Ucraina nu sunt în siguranță. Spitalele ar trebui să fie refugii sigure și beneficiază de un nivel special de protecție în temeiul dreptului internațional. Civilii, inclusiv copiii și spațiile și serviciile de care aceștia au nevoie, trebuie să fie întotdeauna protejați.

La aproape trei ani de la escaladarea războiului în Ucraina, se pare că ororile pe care copiii și familiile lor sunt forțați să le îndure nu au sfârșit.

UNICEF va continua să lucreze în întreaga Ucraină, inclusiv în zonele de primă linie, pentru a răspunde nevoilor imediate ale copiilor și familiilor. Acest lucru include furnizarea de servicii și provizii vitale, precum și sprijin psihosocial și pentru sănătate mintală. UNICEF furnizează deja provizii de urgență spitalului Okhmatdyt și este pregătit să ajute comunitățile afectate de atacurile de astăzi.

Mai mult decât orice, copiii din Ucraina au nevoie de o pace durabilă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.