Deszăpezirea la Brașov…

Ninsorile abundente din ultimele zile au pus drumarii la treabă. Astfel, cele două firme care se ocupă de deszăpezirea străzilor din municipiul Brașov, Comprest și Eurostrada, au scos încă de sâmbătă seara, pe traseu 35 de utilaje și au răspândit 320 de tone de material antiderapant.

Potrivit Primăriei Brașov, până ieri, la ora 13.00, în zona deservită de Eurostrada, s-a acţionat cu 15 utilaje şi s-au utilizat aproximativ 80 de tone de material antiderapant, iar pe stoc mai erau 520 de tone de material antiderapant.

Comprest a acționat cu 20 de utilaje și a răspândit 240 de tone de material antiderapant. Pe stoc, firma ar mai avea o cantitate de aproximativ 340 de tone, iar astăzi va face reaprovizionarea.

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

„Până acum, nu au semnalate probleme majore în activitatea de deszăpezire. Acum (duminică, în jurul orei 13.00 – n.n.) s-a intrat deja în interiorul cartierelor, cele două firme având pe teren 16 utilaje. Pe drumul de Poiană și în stațiune acționează 4 utilaje și se circula în condiții bune”, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

37 de utilaje pe străzi, duminică noaptea

În această noapte, 37 de utilaje de deszăpezirea au acționat pe străzile din Brașov. Comprest a acționat cu 18 utilaje de deszăpezire de dimensiune mare și 9 utilaje de deszăpezire de mici dimensiuni (în zona Schei și pe străduțele în pantă).

Cantitatea de material antiderapant utilizată este de 389 de tone. În acest moment mai au pe stoc 80 de tone dar în cursul zilei de astăzi se face reaprovizionare.

Citeste și:  Bookisit ajunge la Brașov! Primul târg de carte second-hand pentru toată familia, pe 27 aprilie, la Centrul Cultural Apollonia 

Eurostrada a avut în trafic 10 utilaje de mari dimensiuni și a utilizat 150 de tone. Stoc în acest moment, aproape 300 de tone. Și ei vor face reaprovizionarea.

Diferențele de stocuri, dacă ținem cont și de cantitățile utilizate, provin de la faptul ca o parte din materialul utilizat în zonele în care Comprest asigură activitatea de deszăpezire provine din stocul Eurostrada.

În acest moment pe Drumul de Poiană și în Poiana Brașov se acționează cu patru utilaje.

Brașovenii, rugaţi să îşi lase maşinile acasă

Având în vedere că ninsorile vor continua, Primăria Brașov a făcut un apel la brașoveni ca luni dimineața să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la serviciu, iar dacă folosesc mașinile personale, să le aibă echipate pentru condiții de iarnă, în special cauciucuri de iarnă care să fie într-o stare bună, pentru a nu se crea blocaje în trafic la orele de vârf.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

Unde puteți suna pentru deszăpezire

Eurostrada se ocupă de deszăpezirea şi întreţinerea drumurilor din cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini şi zona str. Hărmanului – Bulevardul Gării – str. 13 Decembrie, poate fi solicitată la numărul de dispecerat 0268 – 311.310.

De deszăpezirea străzilor din restul oraşului, inclusiv din Poiana Braşov se ocupă firma Comprest, care poate fi apelată la numărul de dispecerat 0268-416.495.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.