Din nou o zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.500 de solicitări primite din partea populației

În cursul zilei de ieri (04.11.2024), pompierii militari au acționat pentru gestionarea celor 1.531 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

Majoritatea misiunilor au fost ale echipajelor SMURD, care au intervenit în 1.240 misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 1.255 persoane au fost asistate medical.

În acest interval de timp, 8 persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor desfășurate.

Totodată, salvatorii au gestionat eficient cele 4 cazuri care au presupus extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Concomitent cu aceste misiuni, colegii noștri au acționat și pentru localizarea și stingerea celor 106 incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 51 intervenții au fost derulate pentru lichidarea incendiilor de vegetație, în urma cărora au fost afectate aproximativ 168 ha de teren.

Eforturile noastre s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în peste 180 astfel de situații.

! Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri, a fost cea a pompierilor teleormăneni, care au fost alertați cu privire la posibilitatea izbucnirii unui incendiu la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din cadrul Spitalului Orășenesc Videle. La sosirea colegilor noștri, clădirea era parțial inundată de fumul provenit de la instalația electrică a centralei de încălzire.

75 de persoane au fost evacuate din această clădire, în condiții de siguranță, iar ulterior salvatorii împreună cu autoritățile locale au depus toate eforturile necesare pentru evacuarea fumului din incintă.

Misiunea s-a încheiat cu succes, fără ca integritatea pacienților să fie afectată.

NU UITAȚI!

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri!

Informați-vă și fiți pregătiți în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – https://fiipregatit.ro și descărcarea aplicației DSU pentru mobil.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.