Din nou o zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.750 de situații de urgență în întreaga țară

Pompierii au gestionat 1.752 de situații de urgență, iar numărul incendiilor de vegetație a scăzut cu peste 60% comparativ cu ziua anterioară.

Ieri, pompierii militari au intervenit rapid pentru a gestiona cele 1.752 de situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe fiind în București-Ilfov și în județele Mureș, Cluj și Bihor.

Misiunile de asistență medicală au reprezentat cea mai mare parte a intervențiilor salvatorilor, echipajele SMURD acordând ajutor pentru aproape 1.400 de persoane aflate în dificultate.

Pe lângă misiunile de prim ajutor, colegii noștri au gestionat 179 de situații pentru sprijinirea comunităților și protejarea bunurilor acestora, iar echipajele de descarcerare au gestionat 5 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturisme avariate. Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 202 incendii izbucnite la nivel național.

Citeste și:  Peste 1.300 de situații de urgență, gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

❗ Este important de menționat că, datorită eforturilor susținute ale salvatorilor, sprijinului celorlalte autorități implicate și precipitațiilor înregistrate, numărul incendiilor de vegetație uscată și de fond forestier a înregistrat o scădere semnificativă, de peste 60% față de ziua de luni.

În dimineața acestei zile, intervențiile pentru stingerea incendiilor de vegetație sunt punctuale, fiind concentrate în zonele unde focarele persistă. Pompierii și echipele de intervenție continuă să monitorizeze cu atenție terenurile afectate, intervenind rapid în cazurile de extindere a focului. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru prevenirea răspândirii incendiilor și pentru protejarea fondului forestier, dar și a comunităților aflate în apropierea zonelor afectate. Acțiunile sunt susținute și de condițiile meteorologice favorabile, care au contribuit la controlarea și limitarea propagării incendiilor.

Citeste și:  Elena Udrea cere reducerea pedepsei cu perioada în care s-a aflat în detenție în Costa Rica și Bulgaria

Principala cauză a incendiilor de vegetație uscată este activitatea umană, care include utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea vegetației. Această practică reprezintă un real pericol, iar în condiții de vânt și lipsă de precipitații, focul poate scăpa rapid de sub control și se poate extinde cu ușurință.

Este esențial ca oamenii să înțeleagă că doar prin colaborare putem face față provocărilor generate de incendiile de vegetație uscată. Responsabilitatea fiecărei persoane, dar și a comunității, este crucială în prevenirea acestor dezastre.

De asemenea, este important de menționat că în România arderea vegetației este interzisă prin lege, iar nerespectarea acestei reglementări atrage sancțiuni severe.

Citeste și:  Cea de-a 21-a ediție a Premiilor BAFTA dedicate industriei de gaming (8 aprilie)

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.