DNA: Bărbat reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 70.000 de euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 iulie 2024, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În luna iunie 2023, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 euro (1.000 euro/metru de înălțime, începând de la înălțimea de 46 m, având în vedere că solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu înălțimea de 79,50 m), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR) și că-i va determina pe aceștia să emită cu celeritate un aviz necesar edificării unui proiect imobiliar pe raza municipiului București.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Ulterior, pretențiile inculpatului ar fi crescut, astfel că, în perioada 01-03 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeași persoană suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit în data de 03 iulie 2024, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.