Doi tineri s-au rătăcit în Măgura Codlei. Acțiunea de recuperare s-a încheiat cu succes!

Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a acționat ieri, 29 iulie, pentru recuperarea unui grup de persoane rătăcite, în zona Măgura Codlei. Acțiunea de recuperare s-a încheiat cu succes!

Persoanele rătăcite în Măgura Codlei au fost localizate în zona Piatra Albă, cu ajutorul datelor GPS, de către salvatorii montani. Acestea au fost coborâte și duse în siguranță în orașul Codlea.

Cei doi tineri erau echipați total necorespunzător pentru o asemenea drumeţie, fără lanterne sau frontale, folosind doar lumina telefonului mobil, încălţaţi cu pantofi sport și pantaloni scurți!

SPJ Salvamont Brașov vă recomandă:

  • alegeți traseele în funcție de experiență și nu plecați în drumeție dacă sunteți obosit.
  • plecați pe munte cu echipament adecvat, atât pentru condițiile meteo, pentru specificul traseului și al activităților.
  • nu uitați să puneți în rucsac lanterna, busola, harta, ochelari de soare cu protecție UV, spray cu piper sau generator de ultrasunete, briceag, trusă de prim-ajutor medical.
  • folosiți doar trasee marcate, nu vă abateți de la traseu și evitați scurtăturile.- urmăriți și respectați marcajele și indicatoarele de pe traseu.
Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.