Doliu în lumea muzicii: George Nicolescu, interpretul melodiei „Eternitate”, a murit la 74 de ani

Lumea muzicii românești este în doliu după moartea cantautorului George Nicolescu, cunoscut publicului larg pentru melodia sa emblematică „Eternitate”. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, marți, 26 martie 2024.

Vestea tristă a fost anunțată pe Facebook de artistul Andrei Păunescu, care a transmis un mesaj emoționant de condoleanțe: „Drum lin, George Nicolescu! Eternitate… ai cântat-o cu atâta har și emoție, încât va dăinui mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

George Nicolescu s-a născut în 1950 și a debutat pe scena muzicală la sfârșitul anilor ’70. De-a lungul carierei sale, a compus și interpretat numeroase melodii folk și pop, câștigând aprecierea publicului și a criticilor de specialitate.

Citeste și:  Acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele specializate în contrabanda cu ţigarete

Melodia „Eternitate”, lansată în 1983, a devenit un șlagăr emblematic al muzicii românești, fiind fredonată de generații de ascultători. Piesa a fost inclusă pe albumul „Anotimpuri”, care a reunit o serie de compoziții originale ale artistului.

George Nicolescu a colaborat de-a lungul timpului cu nume importante ale scenei muzicale românești, precum Mircea Florian, Nicu Alifantis, Victor Socaciu și Doina Badea.

Reacții:

„Ca de la ploieştean la ploieştean, astăzi, când domnia sa a trecut la cele veşnice, las şi eu aici un fragment în memoria celui ce a fost interpretul şi artistul senzaţional al acestei capodopere muzicale, #GeorgeNicolescu!!!”, a scris Cezar Ouatu.

„S-a stins George Nicolescu. Familia rămasă aici mi-a permis să vă dau vestea. Abia împlinise 74 de ani pe 12 martie. ‘Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?”, a scris Andrei Păunescu.

Citeste și:  Avarie la o conductă de apă de pe strada Hărmanului

„”Eternitatea” s-a stins odată cu plecarea maestrului George Nicolescu. Sunt recunoscător pentru privilegiul că l-am cunoscut și pentru prietenia care ne-a legat. Am învățat enorm de la el, nu doar despre muzică, ci și despre viață, curaj și perseverență. M-a inspirat! Moartea lui George Nicolescu este o pierdere ireparabilă pentru scena muzicală românească. Melodiile sale, precum „Eternitate”, „Mai avem nevoie și de iarbă” sau „Prefă-te inimă în stea” au emoționat generații de ascultători. Ne va lipsi enorm!”, a scris Dragoș Popa.

„S-a stins din viaţă George Nicolescu… Vocea de aur care a lansat celebrul cântec ‘Eternitate’, de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!”, a transmis, la rândul lui, compozitorul Ionel Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.