Dominic Marcu a scris istorie la cea de-a 55-a ediție a Trofeului Râșnov powered by Pro-X

Ediția din acest an a competiției râșnovene de viteză în coastă a fost martora unei premiere absolute în țara noastră, asta după ce Dominic Marcu a triumfat fără probleme în clasamentul absolut al primei etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă, dar nu orișicum, ci cu o mașină 100% electrică – Tesla Model 3 Performance

Pilotul originar din Sinaia nu a avut adversar la această primă etapă a sezonului, astfel că urcare după urcare a reușit nu doar să-și îmbunătățească timpul, dar a și mărit diferența dintre el și urmăritorii să-i direcți. Pentru Dominic, victoria Trofeului Râșnov powered by Pro-X – în matematica CNVC – este cu atât mai specială cu cât vicecampionul categoriei I din sezonul anterior al aceluiași campionat, și-a făcut debutul la comenzile modelului Tesla chiar la Râșnov, în ediția din 2022. Revenit la viteză în coastă cu gândul de a face sezon complet, clujeanul Bogdan Duma a pilotat excepțional modelul Mitsubishi Lancer Evo pentru a-și asigura poziția secundă în clasamentul absolut – și implicit – și victoria în cadrul categoriei I. Prezent la start în vederea pregătirii pentru prima etapă a sezonului național de raliuri, Andrei Gîrtofan a ieșit învingător din bătălia cu Sorin Huțanu, cel dintâi completând podiumul absolut al primei etape din CNVC – respectiv ocupând poziția secundă la categorie. Deși l-au despărțit doar câteva zecimi de primul podium absolut din carieră, Huțanu se poate declara mai mult decât mulțumit de evoluția sa, după ce și-a trecut în cont nu mai puțin de 3 clasări pe podium – dintre care, o clasare fiind pe cea mai înaltă treaptă, adică o victorie.

Citeste și:  Premiile Gopo 2024: O seară dedicată excelenței cinematografice românești

Podiumurile categoriei I și ale Grupei 3 au fost identice, cu Duma pe prima poziție, urmat de Gîrtofan și Huțanu – acesta din urmă trecându-și în cont victoria clasei 3A, în timp ce clujeanul Duma s-a impus la 3B. Medieșeanul Florin Roșca a ieșit învingător din bătălia Grupei 4 – și a clasei 4A, în vreme ce reșițeanul Răzvan Dan Goșta s-a impus categoric în ierarhia Grupei 5 – și a clasei 5B, împărțind podiumul cu Ionuț Șimon și sibianul Gheorghe Badea – acesta din urmă triumfând la clasa 5A. Costin ‘DOC’ Popescu și-a adjudecat victoria Grupei 6 – și pe cea a clasei 6A, fiind urmat pe podiumul grupei de învingătorul clasei 6BAlexandru Cazacu. Cosmin Petre s-a impus în clasamentul Grupei 7 – dar și al clasei 7B, fiind urmat pe podiumul grupei de Adrian Coteanu respectiv Alexandru Andreoiu – acesta din urmă reușind victoria clasei 7A.

Citeste și:  Peste 200 de proiecte de apă și canalizare, finanțate prin PNRR: contractele pot fi semnate!

Același Alexandru Cazacu a bifat victoria ierarhiei dedicate Juniorilor, fiind urmat pe podium de Tudor Luca și Nicolas Benea, cel ce la debutul în naționalul de viteză în coastă și-a asigurat victoria clasamentului debutanților.

De cealaltă parte, în clasamentul bătrânelor doamne ale automobilismului sportiv, Marius Băltățeanu a triumfat în ierarhia OPEN a CNVCI, fiind urmat pe podium de Dan Nirișteanu respectiv Mircea Avrămescu – în ordinea enumerării. Victoria categoriei Dacia Revival a fost adjudecată de Lucian Răduț, urmat pe podium de Robert Adam și Marian Păun.

Partener principal: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Winner, Ados Fresh, Dinamic 92, Euroest Car, Tell Security Systems România, TurboCar, Zizin, Silnef Security

Citeste și:  Creștinii ortodocși și greco-catolici intră în Săptămâna Mare

Partener de mobilitate: Serus – Dealer autorizat Renault, Nissan și Dacia

Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, Medecon, Kikicri Auto, PrintINK, Centrul Medical Maria,

Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro, TviBV_Iubim Brasovul

Trofeul Râșnov powered by Pro-X a fost organizat de A.C.S. Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Biroul de Poliție stațiunea Râșnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.