Donald Trump critică deschiderea Jocurilor Olimpice: „A fost o rușine”

Candidatul republican la funcția de președinte al SUA, Donald Trump, a calificat ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, în special secvența cu drag queens la masă, drept o „rușine”, relatează News.ro.

„Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o rușine”, a declarat fostul președinte american într-un interviu acordat Fox News.

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci președinte, Donald Trump a asigurat: „Nu vom avea Cina cea de Taină așa cum au făcut ei zilele trecute”.

Organizatorii Paris 2024 au prezentat scuze catolicilor și altor grupuri creștine indignate de un „tablou” kitsch din cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, care a parodiat celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci, relatează Reuters.

Citeste și:  Peste 175.000 de persoane şi aproximativ 58.700 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Segmentul, care a prezentat un tablou ce amintea de scena biblică în care Iisus Hristos și apostolii săi împărtășesc ultima masă înainte de crucificare, a inclus drag queens, un model transsexual și un personaj întruchipând zeul grec al vinului, Dionysos, stârnind consternarea Bisericii Catolice și a dreptei religioase din America.

Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere, a declarat că subversiunea religioasă nu a fost intenția sa.

„Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am vrut să includem pe toată lumea, atât de simplu”, a explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.