Două medalii de aur și una de argint pentru Kids Tâmpa, la “Trophy of Smederevo” în Serbia

Toate trei echipe de la Kids Tâmpa care au participat pe finalul săptămânii la unul dintre cele mai puternice turnee internaționale din handbalul juvenil (“Trophy of Smederevo”), s-au întors acasă medaliate. Grupele de 2012 și 2007 au câștigat aurul, în vreme ce echipa de 2010, a luat arghintul. Asta nu este tot, pentru că, Kids Tâmpa a avut cei mai buni portari desemnați la două dintre categorii, Maya Iordache (2012) și Sonia Paraschivescu (2010).

“Din punct de vedere sportiv am avut multe de învățat”

La finalul competiției, directorul tehnnic de la Kids Tâmpa, Florin Paraschiv, a declarat că dincolo de toate, a fost o experiență de neuitat pentru cele 38 de sportive și 31 de părinți care au susținut fetele la „Trophy of Smederevo”.

“Din punct de vedere sportiv am avut foarte multe de învățat, având în vedere că am întâlnit echipe din țări cu o mare tradiție în handbal, cu stiluri total diferite de ceea ce se joacă în România. În primele meciuri, fetele au fost puțin reținute datorită agresivității adversarului și a faptului că am jucat afara, la 34-36°, pe bitum! Agresivitatea excesivă, patriotismul local dus la extrem, arbitrajele uneori comice nu le-au împiedicat, însă, pe fetele să ajungă în fruntea ierarhiei la toate grupele. Sunt fericit că am văzut că nu au cedat nici măcar atunci când părea imposibil și când deciziile de arbitraj erau de cele mai multe ori în favoarea adversarelor. Uneori chiar și golurile marcate de noi erau trecute la cealaltă echipă. Cu toate acestea, cu ambiție, au ajuns acolo unde și-au dorit, iar asta mă face tare mândru de toate fetele. Dacă puștoaicele de la 2012 și « experimentatele» de la 2007 și-au asigurat relativ ușor locul în finalele pe care le-au și câștigat, fetele de la 2010/2011 au dus o luptă teribilă în semifinala cu Jedinstvo, din Muntenegru. Oricât de bine au jucat și au luptat, cu două minute înainte de final erau conduse cu 2 goluri, iar ce a urmat a fost epic! Trei goluri în 90 secunde și o luptă teribila in ultimele 30 secunde, care au durat, de fapt…60! În finală, deși au fost admirabile, dar nu au avut nicio șansă să învingă arbitrajul . Pentru mine, acesta este semnul că se naște o altă echipă puternică la Kids Tâmpa! Mai este mult de lucru, dar semnalele sunt foarte bune! Această experiență nu poate decât să ne întărească convingerea că devenim mai puternici pe zi ce trece! Fetele m-au impresionat prin dârzenia lor, puterea de lupta și coeziunea grupului. Handbal o să mai învățăm, ca să fim și mai buni”, a spus antrenorul de la Kids Tâmpa, care i-a avut în staff la Smederevo și pe Alexia Manță -antrenor și Mircea Olteanu – kinetoterapeut.

Citeste și:  Autoturism de lux, căutat de autoritățile din Germamia, descoperit de poliţiştii de frontieră în România

Experiență neplăcută cu 5 minute înainte de premiere!

Florin Paraschiv a mai spus că a trăit la o competiție, ceea ce nu credea că este posibil, chiar fiind vorba de una amicală.

“Din păcate, trebuie să recunosc, am avut parte și de o experiență neplăcută. Cu 5 minute înainte de premierea echipelor de la categoria 2012, organizatorii ne-au anunțat că este o problema și că s-a decis că echipa de pe locul 5 pe niște criterii de ei știute (nu le venea să creadă că o echipa de-a lor nu câștigă nicio categorie) trebuie să primească medaliile de aur și noi să ne mulțumim cu cele de argint! Nu am acceptat, nu am negociat nimic și după 3 ore am primit medaliile de aur meritate, dar fără o ceremonie specială! Sincer, nu aveam nevoie să ne recunoască niste organizatori meritele! Ne cunoaștem locul și valoarea, mai ales că am câștigat în teren! Acesta este patriotismul de tip balcanic dus la extrem! Meritocrația, valoarea nu au nicio relevanță in fața apartenenței la un grup! Păcat, pentru că acest moment ne-a lăsat un gust amar, dar nu ne-a răpit bucuria de a ne întoarce acasă cu toate fetele medaliate, ceea ce este extraordinar”, a spus oficialul de la Kids Tâmpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.