Proiectul „Reabilitare DJ 105 – Alunecare de teren pe DJ 105, km 9+400”, obiectiv al administraţiei judeţene finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, a ajuns în etapa semnării contractului de execuţie.
În urma derulării procedurilor de achiziţie şi de evaluare a celor două documentaţii depuse, contractul a fost adjudecat de firma Consal SRL, a cărei ofertă s-a clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire și verificarea documentelor-suport aferente probării informațiilor prezentate în Documentul Unic de Achiziție European.
Proiectul investiţional, estimat la 2.306.020 lei fără TVA, a fost adjudecat la valoarea de 1.980.682,37 lei fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul total al contractului de lucrări este de 2.357.012,02 lei.
Intenţia Consiliului Judeţean Braşov este ca zona afectată de eroziunea solului, situată la kilometrul 9+400 pe drumul judeţean DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, să fie refăcută, astfel încât circulaţia rutieră să se poată realiza în condiţii de siguranţă.
Contractul prevede consolidarea cu piloţi foraţi a infrastructurii drumului şi lucrări la partea carosabilă, soluţiile prevăzute în proiect având ca scop punerea în siguranţă a versantului de deal şi reabilitarea părţii carosabile.
Firma constructoare va avea la dispoziţie 4 luni pentru efectuarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, iar perioada de garanţie convenită cu autoritatea contractantă este de 84 de luni.
„Contractul de lucrări pe care îl semnăm acum va rezolva o problemă punctuată a acestui drum, însă pe termen mediu ne propunem să refacem întreaga lungime de 18,8 km a drumului judeţean 105 şi, totodată, să rezolvăm o cerinţă stringentă a locuitorilor din satele Cincşor şi Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localităţi. În prezent se lucrează la documentaţia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde şi elemente de studiu de fezabilitate. Firma de proiectare a identificat pe teren o variantă de ocolire pentru Cincşor şi Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel încât traficul greu, de tranzit, să fie eliminat şi să nu mai afecteze structura de rezistenţă a imobilelor săseşti specifice acestor localităţi. Astfel, ţinem cont de cerinţele cetăţenilor, dar şi de necesităţile pe care le avem de îndeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces în condiţii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.