Elena Udrea a dat în judecată Penitenciarul Târgșor din cauza neacordării dreptului de a-și vizita fiica. De ce instanța a decis că nu are dreptate

Elena Udrea, fostul ministru și actualmente condamnată la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a ajuns în fața instanței într-un nou caz. De data aceasta, motivele au fost legate de refuzul penitenciarului de a-i acorda o permisie de o zi pentru a-și vedea fiica. Cu toate că a invocat încălcarea dreptului la viață de familie și a cerut instanței să intervină, decizia nu i-a fost favorabilă, iar instanța a impus chiar o amendă de 200 de lei pentru o solicitare considerată „neîntemeiată”.

Elena Udrea execută deja pedeapsa în închisoare începând cu data de 16 iunie 2022, când a fost extrădată din Bulgaria și adusă în țară pentru a-și ispăși condamnarea. Cu toate acestea, până în prezent, nu au existat nemulțumiri din partea sa cu privire la deciziile luate de Penitenciarul Târgșor. Cu un regim de detenție deschis, Udrea a beneficiat de recompense și a participat activ la activitățile din penitenciar, care au redus durata pedepsei sale.

Citeste și:  De la dizabilitate la abilitate în doar șase luni – Povestea transformării cu Iulia Dănilă și invitați speciali

Situația s-a schimbat însă când Elena Udrea a fost refuzată pentru o permisie de o zi, pe care o solicita în ianuarie 2024 pentru a-și întâlni fiica în vârstă de cinci ani. După ce penitenciarul a considerat că nu este momentul potrivit pentru a acorda această recompensă, Udrea a decis să caute dreptatea în instanță.

În plângerea depusă la Judecătoria Ploiești, Elena Udrea a argumentat că i-au fost încălcate drepturile, invocând chiar două articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Cu toate acestea, la finalul procesului, instanța a decis că cererea sa nu este întemeiată și i-a impus o amendă de 200 de lei pentru cheltuieli judiciare.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor sale, Elena Udrea a trebuit să accepte decizia instanței și să aștepte alte ocazii pentru a-și putea vizita familia.

Citeste și:  Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin, în Râșnov, pe 30 septembrie

Fostul ministru a încercat să justifice cererea sa, arătând că acordarea permisiunii de ieșire din penitenciar ar contribui la reintegrarea sa socială și la menținerea legăturilor familiale.

Cu toate acestea, instanța a respins argumentele sale, considerând că acordarea permisiei este o recompensă și nu un drept al deținutului.

Astfel, în ciuda eforturilor sale, Elena Udrea a trebuit să se conformeze deciziei instanței și să aștepte alte ocazii pentru a putea să-și vadă familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.