Elena Udrea scapă de acuzațiile din Dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea a fost achitată definitiv în dosarul Hidroelectrica, unde era acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți încetarea procesului penal, invocând prescrierea faptelor. Astfel, Udrea a scăpat de răspundere penală, întrucât termenul pentru tragerea la răspundere a expirat.

În 2011, Elena Udrea a fost acuzată că a primit mită de 5 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a asigura menținerea unor contracte între compania sa, Energy Holding, și Hidroelectrica. Conform DNA, Udrea a primit prin intermediari 3,8 milioane de dolari și o creanță de 900.000 de euro, garantată cu acțiuni la cotidianul Evenimentul Zilei.

Citeste și:  Wizz Air, prima companie aeriană ultra low cost care va opera zboruri cu cel mai nou model din familia A 320 - Airbus A 321 XLR

Procesul penal a început în 2017, iar decizia definitivă a fost luată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins apelurile depuse de DNA și de Udrea. Cu toate acestea, Elena Udrea este obligată să plătească suma de 3,4 milioane de euro ca prejudiciu.

Aceeași hotărâre a fost luată și în cazul jurnalistului Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă în același dosar. Faptele au fost declarate prescrise încă din aprilie 2023, la Curtea de Apel București, iar marți, Instanța supremă a menținut această decizie.

Elena Udrea se află în prezent în închisoarea Târgșor, unde execută o pedeapsă de 6 ani pentru luare de mită în dosarul Gala Bute. Decizia de marți marchează încheierea unui alt capitol din seria de procese și controverse legate de fosta ministră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.