Elevii brașoveni, înapoi la școală

Astăzi, clopoțeii au sunat în toate școlile din municipiul și județul Brașov, dând start unui nou an școlar. Peste 92.000 de elevi și-au făcut loc în bănci, gata să înceapă o nouă etapă în procesul lor de învățare.

Anul școlar 2024-2025 va avea o durată de 36 de săptămâni și, la fel ca în anul precedent, va fi împărțit în cinci module, separate de perioade de vacanță. Această structură, considerată eficientă pentru ritmul de învățare al elevilor, le oferă atât timp pentru studiu, cât și pentru odihnă și activități extrașcolare.

O veste bună pentru iubitorii de sporturi de iarnă: vacanța de schi va avea loc la finalul lunii februarie. Elevii brașoveni se pot bucura astfel de peisajele montane și de activitățile specifice acestei perioade.

Citeste și:  „Tosca”, în anul Puccini, la Opera Brașov

Față de anul trecut, municipiul Brașovul va avea anul acesta școli în doar două schimburi. Anul trecut școlar a avut și o unitate care a funcționat în trei schimburi. Problema spațiilor școlare rămâne încă nerezolvală în oraș, informează Radio România Brașov.

„O serie de unități școlare din municipiul Brașov se confruntă și în acest an cu o criză acută de spații. Din acest motiv, trei sferturi dintre acestea sunt nevoite să funcționeze în două schimburi. A fost evitată cu mari eforturi trecerea la trei schimburi în două unități școlare. Populația școlară a crescut constant în ultimii ani. Vorbim despre aproximativ 5.000 de noi copii și elevi în unitățile școlare din municipiul Brașov. Fenomenul migrației, atât din localitățile limitrofe, cât și din alte județe, fac spațiile școlare din municipiul Brașov neîncăpătoare și obligă conducerile acestora să funcționeze cu mult peste efectivele normale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, citat de RRBV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.