Elizabeta Samara, start cu victorie la a 5-a prezență la Jocurilor Olimpice. Meci de 7 seturi pentru o victorie dramatică

Elizabeta Samara, start cu victorie la a 5-a prezență la Jocurilor Olimpice. Meci de 7 seturi pentru o victorie dramatică.

Cea mai experimentată componentă a lotului de tenis de masă al României Elizabeta Samara a avut astăzi un meci mai dificil decât se aștepta în primul tur al întrecerilor olimpice feminine de simplu.

Prezentă pentru a 5-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice, românca a câștigat în șapte seturi, 4-3 (6-11, 11-3, 8-11, 11-9, 13-11, 9-11, 11-4) întâlnirea contra sportivei din Ucraina, Solomiya Brateyko.

Meciul a fost sinuos. Samara a cedat primul set, apoi a revenit, apoi iar a fost condusă, și tot așa până s-a ajuns la decisiv unde experiența și-a spus cuvântul. Cu un serviciu mai eficient și mai multe mingi dificile salvate în momente critice, Eliza a reușit de fiecare dată să revină în joc, iar în ultimul set să-și aducă adversara în imposibilitatea de a-i mai da replica.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţie

”Mă bucur de atmosferă și de tot ce se întâmplă aici. Nu a fost ușor, mi-a pus ceva probleme, dar e bine că am câștigat!”, a declarat Eliza la zona mixtă.

Cel mai bun rezultat olimpic al Elizabetei Samara a fost locul 5 cu echipa, la Tokyo 2020.

Niciun român nu a reușit până acum să urce mai sus de această poziție la tenis de masă, dar la Paris 2024 întregul lot al României speră la un loc pe podium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.