În urma deciziei luate de Administrația Română a serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., Consiliul Județean Brașov a decis ca turnul de control al Aeroportului Internațional din Brașov să fie unul virtual, a anunțat Adrian Veștea, președintele instituției.
Turnul virtual are o serie de avantaje faţă de un turn de control clasic. Costurile de implementare sunt reduse cu 50%, iar traficul aerian fiind controlat de la distanță oferă și o sigurață mai crescută. În prezent în țara noastră nu mai există niciun alt aeroport care să fie dotat cu turn de control virtual.
„De când mi-am asumat finalizarea celui mai așteptat proiect de infrastructură din județ, aeroportul, am avut parte nu doar de neîncrederea multora, ci și de acele critici și ironii izvorâte din răutate, meschinărie, superficialitate, dorința de gâlceavă, din invidie, frustrări, rea-voință. Le-am aceptat pe toate ca inevitabile, conștient fiind că, așa cum spunea cineva, „există un singur mod de a evita critica: a nu face nimic, a nu spune nimic și a fi un nimic!”. Eu nu mi-am făcut niciodată un scop în viață din evitarea criticilor. Regret că astăzi trebuie să-i dezamăgesc din nou pe detectivii nodului în papură și să le mai distrug un lung prilej de vorbe și de ipoteze: „Unde-i turnul de control?”.Ei, bine, dragilor, turnul de control fizic nu este și nu va fi. Aeroportul Brașov-Ghimbav va fi deservit de un turn de control virtual!”, a scris Adrian Veștea pe Facebook.
Zilele trecute, Aeroportul Internațional Brașov a fost racordat la utilități.
Intr-adevar a fi un nimic nu e greu deloc : vorbe goale prin care sintem luati de prosti incontinuu ,prin tactica de a abate atentia de la ceea ce e important si de a baga gunoiul sub pres ; acum iar ni se prezinta un succes rasunator si anume ca turnul virtual va fi la Arad… nu se spune nimic de faptul ca terminalul si balizajul nu pot fi conectate la energia electrica desi sint aproape gata pentru ca firma Constructii Sibiu nu a construit cladirea energetica ; astfel terminalul si balizajul nu vor putea fi receptionate si lucrarile nu vor putea fi achitate ; firmele respective vor calcula penalizari de intarziere care se vor putea ridica la multe milioane de lei !