„Eu sunt special”: Un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down, la Banca de Cultură Apollonia din Brașov

Banca de Cultură Apollonia Brașov organizează pe 23 martie, începând cu ora 17.00, un eveniment special dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down, celebrată anual pe 21 martie. Cu tema centrală „Eu sunt special”, evenimentul dorește să promoveze incluziunea socială și acceptarea persoanelor cu sindrom Down, evidențiind abilitățile și potențialul lor unic.

„Este un eveniment pentru a susține persoanele cu Sindrom Down. Se va organiza o expoziție foto. Majoritatea fotografiilor sunt făcute de către un adolescent cu Sindrom Down. Toți subiecții sunt colegi de la Asociația Zâmbete și Suflete Curate, asociație a copiilor cu Sindrom Down, unde și el este membru. În mare parte, ne-am dorit să surprindem frumusețea și autenticitatea persoanelor cu sindrom down”, a declarat organizatorul evenimentului, profesor psihopedagog Salomeea Panait, citat de Radio România Brașov.

Citeste și:  O nouă expoziție semnată de artista Teodora Pica, în august, la Galeria INSPIRATIO din Brașov

„Eu sunt special” este o invitație adresată tuturor brașovenilor care doresc să contribuie la o societate mai incluzivă și mai tolerantă. Evenimentul oferă o oportunitate unică de a cunoaște persoane cu sindrom Down, de a le aprecia calitățile și de a le oferi șansa de a se integra armonios în comunitate.

În timpul vernisajului, care va începe la ora 17.00, copiii din Asociația „Zâmbete și Suflete Curate” vor susține un moment de dans, iar atmosfera artistică va fi completată de solista brașoveancă Laura Dinu, care va susține un concert special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.