Eveniment de promovare a eco-mobilității și a soluțiilor de reducere a emisiilor de carbon, la Brașov

Asociația T.H.O.R, Primăria Brașov și Tesla România vă invită vineri, 8 decembrie, între orele 10.00 și 16.00, la Cetățuia Brașovului, la un eveniment de promovare a eco-mobilității și a soluțiilor de reducere a emisiilor de carbon în cadrul căruia va fi prezentat și noul model Tesla 3 Highland, alături de alte câteva zeci de mașini Tesla de diferite modele.

Asociația T.H.O.R. este un ONG al posesorilor de autovehicule electrice, având ca scop promovarea soluțiilor sustenabile de mobilitate, reducerea emisiilor de carbon și promovarea soluțiilor ecologice de producere a energiei.

În anul 2022, asociația a organizat în țară și în străinătate peste 15 întâlniri de conștientizare a impactului ecologic al noxelor produse de mașini și de promovare a soluțiilor alternative de mobilitate și de producere a energiei electrice. În 2023, a organizat peste 12 evenimente atât la nivel local, cât și internațional, printre care și campionatul autohton „T.H.O.R. Eco Challenge” și o vizită oficială la fabrica Tesla GigaFactory Berlin.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Asociația a câștigat doi ani la rând (2022, 2023) titlul la Campionatul European de Eco-Mobilitate „ECO GP”, organizat sub tutela Deutsche Motor Sport Association. Campionatul vizează eficiența în condus pe o durată de 8/24 ore, cu mașini electrice de serie, fiecare echipaj având la dispoziție o stație de încărcare de 11 KW. Câștigătorii sunt cei care reușesc să parcurgă cea mai mare distanță, cu cât mai puține încărcări, în intervalul de 8 sau 24 de ore.

Reamintim că în urma voturilor comunității Tesla, Brașovul este unul dintre orașele câștigătoare ale competiției de vară organizată de Tesla pentru amplasarea unui supercharger. În Europa, Brașovul a fost singurul oraș din România ales, alături de Szolnok, Fuzesabony și Nyíregyháza (Ungaria) și Thessaloniki (Greecia). Brașovul a obținut 16.451 voturi. (https://www.tesla.com/ro_ro/supercharger-voting/overview). Superchargerul urmează să fie amplasat în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.