Expoziția „Timeless Jewelry”, la Muzeul Național Cotroceni, realizată în cadrul unui proiect al Muzeului de Artă Brașov

Expoziția „Timeless Jewelry” desfășurată la Muzeul Național Cotroceni până duminică, 14 ianuarie 2024, prezintă cele 5 bijuterii contemporane realizate de câștigătorii concursului de design cu același nume: Simona Gîrbou, Diana Toboșaru, Veronica Opriș Angelescu, Mădălina Tudor Rădulea și Daniel Tudor.

Pornind de la opere de artă în care accentul a căzut pe bijuteriile cu care sunt împodobite personajele, participanții la acest concurs au propus noi interpretări. Piesele au fost create pentru a se integra în stilul de viață contemporan caracterizat de mișcare, eclectism și dinamism, dar reprezintă totodată o punte între trecut și prezent și subliniază importanța moștenirii noastre culturale.

Expoziția a fost realizată în cadrul proiectului „Ecouri ale prestigiului” inițiat de Muzeul de Artă Brașov în parteneriat cu Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană și Muzeul Naţional Cotroceni. Proiectul a fost co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Citeste și:  Înscrieri pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.