Expoziție de tablouri realizate de pacienți oncologici, astăzi, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Pentru a sărbători Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Directia Generala de Asistenta Sociala și Protectia Copilului Brasov și Asociația Pacienților cu Boli Cronice „Restart la Viață” organizează vernisajul unei expoziții de tablouri realizate de pacienți oncologici participanți la grupurile de suport susținute de asociație.

Evenimentul este găzduit de Centrul Cultural Reduta Brașov, în data de 4 decembrie, în intervalul orar 12:00-20:00.

Toate persoanele care s-au adresat în ultimele zile ghișeelor de informații ale instituției au primit o invitație la eveniment, însă toţi brașovenii sunt bineveniţi să admire creațiile realizate.

Data de 3 decembrie este recunoscută la nivel mondial drept Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Marcarea acestei zile vizează promovarea unei mai bune înţelegeri a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, precum şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Citeste și:  Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

În acest moment, în serviciile sociale ale DGASPC Brașov sunt instituționalizate 315 de persoane cu dizabilități (273 adulți și 42 copii). Totodată, DGASPC Brașov are în evidență 21275 de persoane cu dizabilități, din care 19440 adulți și 1835 copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.